nedeľa 23. októbra 2011

Keny Arkana

Drahé soudružky, drazí soudruzi,
doufám, že jste prožili překrásný 1. Máj, ať to bylo doma s rodinou, v práci anebo společně s jinými soudruhy na náměstích a v parcích.
Doufám, že vám vaši sváteční náladu nezkazil žádný hloupý řečník se svými předvolebními kecy, zásoben materiály, které jsou spíše podobné podřadnému dámskému časopisu s nezbytnými recepty, křížovkou a soutěží o mikrovlnku.
Trochu z jiného soudku. Znáte Keny Arkanu? Ale jistěže znáte. To je ta malá francouzská holka, co dělá bezvadnej politickej hip-hop, účastní se protiglobalizačních demonstrací, otevřeně podporuje Zapatisty a nebojí se ukázat prstem na původce světového zla.
Keny pochází z Marsey a vydala zatím čtyři alba (L’esquisse, Ente ciment et belle étoile, La rage, Désobéissance), plná smutku, soucitu a vzteku nad stavem tohoto světa. Její projev je živý a nekompromisní. Nemá nic společného s nabubřelým sexistickým projevem jejích oficiálnějších mužských kolegů z MTV. A protože je u hip-hopu nejdůležitější slovo a Keny zpívá francouzsky, posílám vám odkaz na písničku La rage (Zlost) s českým překladem.




Užijte si to!
A proč píšu o Keny zrovna dnes? Keny Arkana totiž měla letos vystupovat v Praze a nebude. Ne, že by se jí nechtělo. Ale nosí tričko s Che Guevarou. Zdá se vám to absurdní? Není to absurdní, ANTIFA v tom má úplně jasno. Žádný Che Guevara, žádný Chavez a hlavně žádní stalinisti!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára