utorok 11. októbra 2011

Poslouchejte radiochango aneb www.radiochango.com

„Radio Chango chce vysílat radost a naději skrze muziku a zároveň být hnací silou vzpoury (nenásilné) za spravedlivější svět.“ Toto je úvodní věta, která nám na zmíněných stránkách představuje CHANGO, internetové rádio a jeho cíle. Nutno podotknout, že slovo nenásilně tam ještě donedávna nebylo, ale protože, jak dobře víme, boj proti „extrémismu“ je v plném proudu, nechtěli tvůrci těchto zajímavých stránek zbytečně riskovat.
      Radio Chango začalo vysílat v roce 2000 a k jeho vzniku nemalou měrou přispěli u nás velice slavní Manu Chao. Na Západě je obrovská tradice ilegálních politických rádií, která vysílala pravidelně či občasně na ukradených frekvencích, nyní celou věc usnadnil internet. Radio Chango je rádio revoluční, rádio pro mladé a není to rádio anglofonní. Stránky mají možnost volby jazyka, takže si je můžete prohlédnout v kastilštině, francouzštině, italsky, katalánsky, dokonce i japonsky a anglicky. Připojen je chat a fórum, ale je dosti obtížné najít zde někoho, kdy by si s vámi popovídal jinak než španělsky. Na rádiu si můžete pustit některé starší koncerty španělských, francouzských i jiných kapel a soundsystémů.
      Jistě jste již velice napjatí a chcete si pustit to tajemné Chango. Vězte tedy, že na rádiu uslyšíte převážně muziku, která by se dala zařadit do škatulky francouzský rock a latinoamericano, regge, ska, hip-hop, ale i zajímavé kombinace těchto stylů. Podle mne je největším přínosem tohoto rádia, že vysílá muziku zemí a národů, které jsou nám téměř neznámé a skrze muziku a zajímavé texty poznáváme, že tito lidé zpívají o věcech, které se nás týkají.
      Tak už si běžte poslechnout Chango!
      Ještě malá otázka, víte, kdo to byl Chango?
      Hezký poslech a Viva la revolucione, 

Lupa Alpina

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára